Forum Sekolah Sukan Malaysia Sabah

Laporan Pertandingan

View previous topic View next topic Go down

Laporan Pertandingan

Post by Admin on Tue Aug 19, 2014 8:32 am

Buat satu laporan lengkap dari awal hingga akhir pertandingan yang pernah anda sertai. Selamat mencuba!
avatar
Admin
Admin

Posts : 21
Join date : 10/07/2014

View user profile http://ssmsabah.forum7.net

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by loganwong0514 on Tue Aug 19, 2014 9:08 am

sebelum kami bertandingan,training kami semakin berkurang kerana nak rest banyak. Sampai hari pretandingan, saya menjaring 1 perak 1 gangsa , saya berasa gembira. Selepas habis pertandingan , saya bawah hati yang gembira balik ke sekolah....

loganwong0514

Posts : 2
Join date : 12/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by nuratyra sajali on Tue Aug 19, 2014 9:16 am

semasa kami bermain sirkit hoki, saya mengakui bahawa pasukan kami bersungguh-sungguh untuk menang.. kami gembira kerana kami menang beberapa kali... kenangan terindah ..

nuratyra sajali

Posts : 3
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by ssmsmiena on Tue Aug 19, 2014 9:21 am

Saya mengucapkan tahniah kepada pasukan hoki wanita dan lelaki ssms kerana kedua-dua pasukan berjaya menunjukkan prestasi yang baik baru-baru SIRKIT 3 ini.. Very Happy..untuk itu, saya amat bangga juga kerana mereka  amat berdisplin semasa bertolak daripada sekolah SSMS sehinggalah di lapangan terbang Kota Kinabalu. Perasaan takut memanglah terasa juga namun,perjuangan tetap harus di teruskan. Keputusan perlawanan SSMS vs Kedah 2-O kalah dan SSMS vs Terengganu menang 6-1. Semoga  perlawan akan datang kemenangan akan berpihak lagi kepada pasukan SSMS.. Very Happy

ssmsmiena

Posts : 7
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by Efa Eliester (U) on Tue Aug 19, 2014 9:28 am

Kami pergi KL pada jumaat pagi pada jam 3 pagi .. Kami sampai dekat KL lebih kurang jam 12pm lebih2 kot ... Kami akan lawan Kedah pada malam jumaat itu juga jam 7.30pm  ... Kami kalah dengan Kedah 2-0 .... Mungkin kerana penat kami kalah dengan kedah dan tidak cukup REST  No  No  ... Kesokan harinya kami lawan pada jam yang sama juga 7.30pm Kami menang lawan tergganu 6-1  Smile  Razz  Laughing  bounce  .... Tapi kami akan cuba untuk bit Kedah .... Dan kami tidak akan mengalah untuk lawan balik dengan Team-team yang lain .....  Exclamation Razz Laughing Smile Very Happy Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation


Last edited by Efa Eliester (U) on Tue Aug 19, 2014 9:42 am; edited 1 time in total
avatar
Efa Eliester (U)

Posts : 4
Join date : 12/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by VANTORRIYANA25 on Tue Aug 19, 2014 9:29 am

saya berasa bangga dengan kejayaan yang kami perolehi. walaupun kami kalah menentang ssn kedah 2-0 kami rasa mungkin itu adalah takdir. yang penting kami telah buat yang terbaik kepada coach dan pasukan kami..selepas itu kami menentang ssms vs terengganu kami menang 6-1.kami berasa bangga kerana kami dapat mengalahkan yang kedua kali kami menentang mereka. harap sirkit yang ke-4 ini kami dapat menang sekali lagi.. Cool  

VANTORRIYANA25

Posts : 5
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by viannelola on Tue Aug 19, 2014 9:30 am

pada jumaat sebelum raya kami olahraga telah bertolak ke Kelantan untuk menyertai liga sukan KPM. sabtu itu adalah hari saya bertanding dengan sekolah sukan negeri dan sekolah sukan lain,subuh lagi sebelum pukul 6.30 saya bangun untuk bersiap kerana terlalu semangat Laughing  ... sebelum saya bertanding saya memenaskan badan untuk meregangkan otot sewaktu saya memenaskan badan saya tidak selesa kerana terlalu ramai atlet untuk memenaskan badan dan berjalan-jalan .. Sad  selepas saya memenaskan badan saya mendaftarkan diri untuk bertanding dalam acara 100m ,sebelum saya belari saya berdoa supaya mendapat kejayaan.
avatar
viannelola

Posts : 5
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by Kuin Jiu Jun on Tue Aug 19, 2014 9:32 am

Sebelum kami bertandingan,saya akan buat saya sendiri dalam keadan yang rileks supaya masa pertandingan tidak akan stress.Semasa on the way pergi Kuala Lumpur,saya dan kawan-kawan berasa takut sebab kapal yang kami naik itu bergegar dengan kuat.Masa pertandingan, saya akan jumpa kawan yang kami jarang akan jumpa dan akan bercerita, bergambar,tukar baju dengan mereka.Dengan itu juga,kami akan mengenal kawan baru.Sebelum kita semua balik,kami akan bergambar lagi dan kami berjanji akan berjumpa di pertandingan yang seterusnya.Itu sahaja saya ingin ucapkan....... Very Happy Very Happy Very Happy 
avatar
Kuin Jiu Jun

Posts : 5
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by Rozaielah56 on Tue Aug 19, 2014 9:35 am

SAya mengikuti sirkit yang ketiga bagi sukan hoki.Saya amat gembira masih dapat ikut sirkit yang ketiga.Sebelum kami bertolak ke Kuala Lumpur kami latihan bagi perfect game kami.Kami akan lawan  Kedah dan terenganu.
  Sebelum kami bertolak kami packing barang kami cek barang supaya nanti tidak ketinggalan barang or apa2 benda pun.Flight kami pagi so kami bertolak dari sekolah jam 4 Supaya tidak sesak jalan.
   Sampai saja kami di  KLIA kami dijemput oleh Abg Driver yang baik juga lah org bilang.kami tinggal kat ssbj..d

sampai disini saja coretan anakandamu hehehe tongue  lol!

Rozaielah56

Posts : 1
Join date : 19/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by shalihin azim on Tue Aug 19, 2014 9:36 am

saya berasa sangat gembira kerana kami berjaya memenagi semua perlawanan,iaitu ssms vs johor 6-0, ssms vs melaka 2-0 dan ssms vs perlis 6-0 . setelah tamat semua perlawanan kami pun di bawa bersiar-siar di sekitar bandar Kuala Lumpur. setelah penat bersiar-siar kami pun bergegas ke lapangan terbang kerana kami akan bertolak balik ke sekolah iaitu sekolah sukan malaysia sabah.
avatar
shalihin azim

Posts : 5
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by mor_morris on Tue Aug 19, 2014 9:37 am

Pertandingan Sirkit 3 Liga Hoki KPM telah berlansung pada tarikh 9-10 hari bulan..Kami bertolak dari sekolah Pada jam 4 a.m..Kami dijangka Sampai di KLIA 2 kira_kira jam 8 a.m..Kami menginap di Asrama Sekeloh Sukan Bukit Jalil..Pada tarikh 9/8/14 bermulalah perlawanan pertama kami menentang SSN Johor dengan jaringan 6-0..Pada sbelah ptg pula,kami menentang SSN Melaka dengan jaringan 2 gol sahaja..Pada malam itu kami mengemas barang untuk balik ke sekolah..Pada keesokan harinya pula kami pertemuan terakhir untuk sirkit 3 dengan SMK Syed Hassan Perlis dengan jaringan 6-0..Ketiga-tiga perlawanan kami semua menang tanpa bolos..Selepas sahaja perlawanan hbis kami bergegas ke lapangan terbang KLIA2..Flight kami pada jam 9 p.m..kami sampai di sekolah pada jam 12.50 am..kesemuanyan kami penat dan ingin tidur......saya harap pasukan Sekolah Sukan Malaysia Sabah akan memasuki Final pada tahun ini... cheers cheers cheers 
avatar
mor_morris

Posts : 5
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by iman on Tue Aug 19, 2014 9:37 am

pertandingan yang saya pernah sertai baru-baru ini ialah pertandingan hoki kpm sirkit 3..kami bertolak dari sekolah pada 4 pagi ke kkia terminal 2 kerana flight kami pada jam 6 pagi ke kuala lumpur. kami selamat tiba di klia terminal 2 pada jam 8.15 pagi..setelah tiba kami sepasukan menunggu bas untuk pergi ke tempat penginapan.. .sirkit ini berlangsung pada 8 ogos sehingga 10 ogos di stadium hoki kpm kuala, lumpur..kami sepasukan menginap di sekolah sukan bukit jalil.perlawan kami di sirkit ini ialah menentang ssn johor, ssn melaka, dan ssn perlis..kami sepasukan termasuk coach dan guru pengiring sangat gembira kerana kami telah memenangi kesemua perlawanan dengan jaringan 6-0, 2-0 dan 6-0..saya juga turut gembira kerana telah menjaring dua gol di sirkit ini.. cheers setelah habis perlawanan kami sepasukan pergi ke klia terminal 2..kami juga berkesempatan untuk membeli belah di klia terminal 2 yang baru siap di bina..flight kami balik ke sabah pada jam 9 malam..kami juga selamat tiba di kkia terminal 2 pada jam 10.15 malam..kami juda dijemput oleh bas sekolah untuk balik ke sekolah..kami tiba di sekolah pada jam 12.30 malam.. PENAT !!!
avatar
iman

Posts : 8
Join date : 14/07/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by mr.Daim on Tue Aug 19, 2014 9:39 am

Pada 14.08.2014,kami telah mengadakan perlawanan persahabatan dengan Maktab Sabah di turf hoki Sekolah Sukan Malaysia Sabah.Kami telah menang 4-0.walaupun setakat 4-0,tapi kami belum puas hati.kami harap dapat berlawan pada masa akan datang.. affraid  What a Face 

mr.Daim

Posts : 1
Join date : 12/08/2014
Age : 16
Location : sekolah sukan malaysia sabah

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by elveroniqha on Tue Aug 19, 2014 9:44 am

Sepanjang saya mengikuti pertandingan olahraga sirkit 2,saya barasa gementar sebab acara saya tidak lama lagi akan barmula Neutral Neutral ,,selapas saya berlari akhirnya dapat nombor juga  cheers Laughing Laughing Laughing Laughing selepas acara saya sudah pun tamat,,acara seterusnya pulak ialah 100m,lompat pagar,dan lompat jauh..                                               pada ke esokan harinya acara yang akan dipertandingkan ialah lompat tinggi,dan 400m..selepas acara semua sudah pun tamat,,kami pun tergesa-gesa balik,,disebabkan takut ditinggalkan pernebangan kapal,,kami tidak sempat pun mengikuti penetupan,, Crying or Very sad  Crying or Very sad  pale ,,tapi tidak pa jga,, I love you  I love you,,kami pun bertolak dari tempat itu,,selepas beberapa jam kemudian,,kami pun sampai di Kota Kinabalu,dengan selamat,, Wink  Wink......

elveroniqha

Posts : 6
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by Raja Yaww on Tue Aug 19, 2014 9:45 am

Walaupun kami tk menang , tpi kami tetap berpuas hati dengan apa yg kami telah lakukan semasa kejohanan AFC pada bulan Jun yg lalu . Berbanding dengan keputusan kami pada tahun lepas . InsyaAllah kami akan cuba lagi pada kejohanan Borneo Cup pada bulan Januari tahun depan .

#wish our luckk Smile)
#Footballers  Surprised Surprised 

Raja Yaww

Posts : 4
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by muhajir99 on Tue Aug 19, 2014 9:46 am

Pertandigan liga hoki kpm (sirkit 3) telah berlangsung pada 09-o8-2014 hingga 10-08-2014.. sepanjang pertandigan itu saya amat gembira kerana kesemua perlawanan kami menang.. perlawan pertama kami menentang ssnjohor kami menang 6-0, perlawanan kedua kami menentang ssnmelaka kami menang 2-0 dan perlawan terakhir ialah menentang ssnprlis 6-0.. selepas sahaja habis kesemua perlawanan kami bertolak balik lapangan terbang kuala lumpur.. dan dari kuala lumpur bertolak ke kota kinabalu..
avatar
muhajir99

Posts : 5
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by saepullohbinmohdsidik on Tue Aug 19, 2014 9:47 am

Kami pergi KL pada jumaat pagi pada jam 4 pagi .. Kami sampai dekat KL lebih kurang jam 9am ... Kami berlawan dengan Johor pada hari sabtu dan kami menang lawan dengan Johor..pada petangnya kami berjumpa dengan Melaka dan kami dapat menewaskan mereka lagi.pada esoknya kami berjumpa dengan Perlis dan kami menang lawan dengan Perlis dan kami terus ke KLIA untuk pulang ke Sabah.

saepullohbinmohdsidik

Posts : 5
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by vudaq kapcai on Tue Aug 19, 2014 9:48 am

pada 8 hari bulan pagi iaitu hari jumaat pasukan hoki lelaki dan perempuan telah bertolak ke kuala lumpur... setibanya kami di airport kuala lumpur, kami meneruskan perjalanan kami ke sekolah sukan bukit jalil... pada 9 hari bulan pagi, pasukan hoki lelaki telah mencatatkan kemenangan ke atas pasukan SSN Johor 6-0... pada petangnya juga kami telah menupaskan pasukan SSN Melaka 2-0... pada 10 hari bulan perlawanan terakhir kami menentang sekolah menengah kebangsaan syed hassan dan kami juga telah mecatatkan kemenangan 6-0... pada petang itu kami barjalan-jalan sekitar kuala lumpur.. pada malam itu juga kami pulang ke tanah air untuk menjalani persekolahan... sekian terima kasih... # kosong-kosong
avatar
vudaq kapcai

Posts : 5
Join date : 04/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by Joewel Boyz'z Adidas Menz on Tue Aug 19, 2014 9:49 am

Kejohanan Hoki Liga KPM (Sirkit 3)telah berlangsung pada 8 Ogos 2014 hingga 10 Ogos 2014. Sekolah Sukan Malaysia Sabah telah menghantar dua pasukan ialah Lelaki dan Permpuan .

Joewel Boyz'z Adidas Menz

Posts : 1
Join date : 12/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by jordanv on Mon Aug 25, 2014 5:32 am

sepanjang sya mengikut pertandingan olahraga sirkit 2 dan sirkit 3 ,sya berasa takut kerana acara sya akan bermula sembentar lagi. . Neutral Neutral .selepas sya berlari sya akhirnya dpat nombor jgak. tetapi sya sungguh kecewa semasa sirkit 3 .  Crying or Very sad Crying or Very sad . sya tidak dpat membuat masa yg coach sya target kepada sya. . tapi tidak ap sya akan buat yg terbaik masa sirkit 4 nnti,. . . cheers cheers 

jordanv

Posts : 6
Join date : 21/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by nazeri medvill on Mon Aug 25, 2014 5:40 am

cherry cherry farao farao geek geek jocolor jocolor flower flower afro afro elephant study study queen cheers cheers Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad saya amat berbagga dengan team saya yang telah berjaya dalam liga sukan KPM dan mendapat rangking pertama dalam group.kami selalu membuat perlawanan persahabatan dengan team dari luar seperti SMK LIKAS dan laen2 lg.selamat berjaya Twisted Evil santa santa 

nazeri medvill

Posts : 3
Join date : 25/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by kerol ray on Mon Aug 25, 2014 5:41 am

sebelum pertandingan ada membuat perlawanan persabahatan dengan hong hong,semasa perlawanan itu kami dibelasah dengan hong kong 5:0 .kamai berasa sangat sedih apabila kami kalah.. team under14 training hard sebelum pergi Vietnam, atlet murid yang lain cuti pada bulan lima tetapi kami tidak ada cuti pun, saya berasa sangat sedih kerana tidak dapat balik rumah .. saya begitu penat sekali kerana setiap pagi kami lari 25 round.. seminggu sebelum pergi Vietnam kami training begitu hard samapi budak-budak tambunan nangis.. sehari sebelum pergi Vietnam coach cakap tiada training tapi coach cakap balik ada training.. 7.6.2014 kami mau jlan sudah pergi Vietnam saya berasa sangat gembira kerana ini kedua kali sda sya sya pergi Vietnam .. apabila tiba d Vietnam saya berasa sanagat bosan.. 8.6.2014 first game kitaorang lawn nagan thiland kami kalah 1;0 sebenarnaya kami seri tetapi kami belum bersedia ketika koner . esknya lawan myanmmar kalah jugak gol tersebut kerana saya.. bola tu sya mw tendang tetapi bola tu masuk balik ke dalam tiang goal.. setiap perlawanan kami menangis sebab kami telah mencuba yang terbaik untuk Malaysia .. coach jugak menangis.. sya mau ulang balik perlawanan tersebut.. itu sahaja cerita sya sebaelum pergi Vietnam..

kerol ray

Posts : 7
Join date : 05/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by ssmsmazizul on Mon Aug 25, 2014 5:51 am

sebelum pergi ke sirket saya terening fokus dari segi pertahanan pc. Dan kami buat perlawanan persahabatan dengan taem yang ada di sini. ini lah yang buat taem kami menang pada sirkit 3 tahun ini. clown  Basketball  saya sagat gembira saya terpilih untuk pegi sirket 3 kami bertolak dari sekolah 4 pagi.kami selamat tiba di klia 2 pada jam 8:15.sirket ini bermula 8 ogos hinga 10 ogos.
di stadium hoki kpm kuala, lumpur..kami sepasukan menginap di sekolah sukan bukit jalil.perlawan kami di sirkit ini ialah menentang ssn johor, ssn melaka, dan ssn perlis..kami sepasukan termasuk coach dan guru pengiring sangat gembira kerana kami telah memenangi kesemua perlawanan dengan jaringan 6-0, 2-0 dan 6-0..saya juga turut gembira kerana telah menjaring. What a Face What a Face cheers santa king affraid Very Happy

ssmsmazizul

Posts : 4
Join date : 25/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by adiqsengett97 on Mon Aug 25, 2014 6:00 am

Kami pergi Kuala Lumpur(KL) Rolling Eyes  pada jumaat pagi  jam 3am.. Kami sampai dekat Kuala Lumpur (KL) lebih kurang jam 12 lebih .. Kami akan lawan Kedah pada malam jumaat itu pada jam 7.30pm  ... Kami kalah dengan Kedah 2-0 Crying or Very sad  Crying or Very sad  Crying or Very sad  .... Mungkin kerana 'penat' kami kalah dengan kedah kerana tidak cukup REST mybe..?? Sleep  Sleep  Sleep  Kesokan harinya kami lawan pada jam yang sama juga 7.30pm Kami menang lawan tergganu 6-1    bounce  bounce  .... Tapi kami akan cuba untuk bit Kedah balik .... Dan kami tidak akan mengalah untuk lawan balik dengan Team-team yang lain .....   lol!  lol!  lol!  lol!

adiqsengett97

Posts : 3
Join date : 25/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by farahnatasha on Mon Aug 25, 2014 6:17 am

saya telah menyertai kejohanan olahraga peringkat negeri ,saya mewakili bahagian barat,saya rasa gementar ketika acara saya berlansung,dan saya telah mendapat ke 5 walau saya tak menang ,tapi saya tetap berpuas hati dengan apa yang saya lakukan semasa kejohanan olahraga pada 9.4.2014,berbanding keputusan tahun yang lepas.

farahnatasha

Posts : 1
Join date : 25/08/2014

View user profile

Back to top Go down

Re: Laporan Pertandingan

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum